משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

תפריט לחג שבועות

שיתוף

הקדמה

As21 50

איך בונים תפריט חג שיהיה עשיר בטעמים וגם קל להכנה

בכל פעם כשיש חג בפתח עולה השאלה: מה נבשל ונכין הפעם ואיך יראה שולחן החג

אז השאלה הראשונה היא תמיד כמה סועדים מתוכננים להיות. מה המגבלות או העדפות שלהם וגם כמה מבוגרים וכמה ילדים.

את כל שלב ההכנות והתכנון כתבתי לכם בפירוט רב בפוסט על איך מבשלים ארוחה ליותר מארבעה סועדים.

בפוסט הזה אני רוצה לתת לכם רעיונות איך לבנות את שולחן החג של שבועות:

שולחן חג עשיר וגם כזה שפשוט להכין וגם נותן מענה לכל אחד מהסועדים יהיה כזה שיש בו:

3-4 סלטים

2 פשטידות או מאפים

אפשר לצרף מנה של פסטה

מבחר של גבינות, ממרח אחד או שניים וגם כמה לחמים טעימים או קרקרים.

וכמובן קינוחים. בעיני 2 עוגות או עוגה וקינוחי כוסות זה די והותר.

יש מי שגם אוהב להוסיף מנת דג לשולחן. אם הוספתם אותה, אני ממליצה להוריד מנה אחת של פסטה או של פשטידה. אתם רוצים עושר ולא עומס.

את החישוב של הכמויות תעשו לפי מגוון המנות שתבחרו ולפי כמות האנשים.

שימו לב שאם יש יותר מ 2 סלטים הייתי מכינה קערות קטנות יחסית. כי סלט הוא משהו שבדר”כ אנחנו לא אוהבים להשאיר ליום שלמחרת.

גבינות אני ממליצה לקנות גבינות שמנות ואיכותיות. כאלה שעברו כמה שפחות עיבוד מתועש. וכשזה מגיע ללחמים – אם אתם מבשלים את הכל, אז לחמים זה בהחלט משהו שאפשר לקנות במאפייה טובה ולא חייבים לאפות מאפס.

איך נסדר את השולחן?

יש בעיני שתי שיטות הגשה אפשריות: ליצור שולחן מזאטים שבו יהיו הגבינות, הממרחים, הלחמים או הקרקרים, אפשר בשולחן הזה להוסיף גם צזיקי שאצלנו תמיד היה מוגש כמנה ראשונה ואת גלילות החצילים.

ואז לשולחן יחד עם יין לבן או אדום טוב, הייתי מגישה את השאר המנות.

או פשוט לעשות בופה אחד, מלא בכל המנות וכל אחד מגיע להכל ובוחר עם מה הוא רוצה להתחיל ומה ירצה להוסיף.

אז הנה התפריט שאני בוחרת לחג הזה:

סלטים:

את הסלט זוקיני על מצע סקורדיליה וסלט הירוקים עם הפטה המתובלת שהכנו עם נדב מעושה סלט. הם עשירים מאד מיוחדים וקלים ממש להכנה.

לצידם הייתי מוסיפה את סלט הכרוב והשומר המופלא

מאפים:

פשטידת הפרחים היא תמיד יפה וחגיגית בשבועות.

לצידה הייתי מוסיפה את קציצות הירק והגבינות

ואת מאפה הכרובית והשרי המתובל

אם בחרתם לצרף גם פסטה אז כמובן פסטת שמנת עם ממרח הזוקיני המתובל

ואם במקום פסטה תעדיפו תפוחי אדמה אז יש את תפוחי האדמה עם וינגרט הכוסברה המדהים

הדג שאני אוהבת להגיש בשבועות הוא סלמון עם קראסט של אגוזים

אבל גם מגש של אמנון מתובל יתאים פה מאד

לממרחים כמובן שהייתי בוחרת את הממרח זוקיני המתובל וממרח הסלרי

ולידם את החמאות המתובלות

לקינוחים אני תמיד ארצה את עוגת הגבינה פירורים כי בעיני אין חג שבועות בלעדיה

ולצידה אוסיף עוגת גבינה אוכמניות שיש אותה גם בגרסא טבעונית

או את קינוחי היוגורט האישיים.

 

מזכירה לכם שברגע שבניתם לעצמכם תפריט, פרקו אותו לרשימת קניות, למשימות הכנה. צוותו יחד משימות שאפשר לעשות עבור יותר ממנה אחת, וכל מנה שאפשר להכין מראש, שימו בראש הרשימה.

מה מכינים מראש ומה ממש לפני

סלטים – את החלקים הקלויים / מטוגנים / מבושלים אפשר להכין מראש. את החלקים הטריים, את ההרכבה והתיבול – תמיד סמוך להגשה.

פשטידות כדאי ומומלץ להכין יום מראש ולחמם לפני הגשה ולא להכין בסמוך להגשה.

גם את הקינוחים אפשר להכין מראש.

דגים, פסטות ותפוחי אדמה אני אוהבת להכין ביום ההגשה וכמה שיותר סמוך לה.

מחכה לראות את שולחנות החג שלכם באינסטגרם שלנו (אל תשכחו לתייג) ובקהילה שלנו בפייסבוק

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      שימו❤️

      הזמנות שנכנסות מהתאריך 14.4 לא נוכל להתחייב שיגיעו לערב החג.
      במהלך חול המועד נצא לחופשת החג ונחזור לשרת אתכם ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן