ההערכות לארוחת חג תמיד דורשת לענות על כמה שאלות חשובות:
*כמה אנשים?
*מה מכינים?
*מה קונים?
*כמה קונים?
*מתי מכינים?
את כל התשובות תוכלו למצוא בפוסט של איך מתכננים ארוחה מרובת משתתפים
אז מה באמת מכינים לחג הזה? מה נכין שלא היה בחג שעבר? ובזה שלפניו?
אם אתרי האוכל והמתכונים למינהם היו נתיבי איילון היינו חווים עכשיו, פקקי תנועה.
כולם משוטטים ומחפשים מתכונים כדי להצליח לרגש, אולי להפתיע בערב החג.
מה שבטוח שכולם רוצים שזה יהיה פשוט וטעים.
קודם כל עצה חשובה ממני: אם יש לכם מנה מנצחת. כזו שכולם אוהבים אותה ומתלהבים ממנה כל פעם מחדש – תכינו אותה שוב. היא לא תימאס. אני מבטיחה לכם. היא פשוט תהפוך להיות מנה מסורתית על השולחן.
זו תהיה המנה שתמיד יחכו ויצפו לה כל חג. שבלעדיה אי אפשר יהיה לקרוא לערב הזה החג.
היא גם תהיה העוגן שלכם. משהו שאתם מכירים שתמיד מצליח לכם.
עצה חשובה שנייה: אלא באמת אם יש לך המון זמן פנוי, יכולות בלתי רגילות וניסיון רב בבישול ואירוח חבורה גדולה של אנשים, אל תכניסו לתפריט מנות מתוחכמות. KEEP IT SIMPLE. תאמינו לי. יש מנות שהן כל כך פשוטות שזה לא להאמין. מנות מורכבות עם כמה וכמה שלבי הכנה וצורות בישול חדשניות, שבסוף מתחברות למנה אחת, זה נהדר. זה מרגש. זה מאד טעים. זה בהחלט חגיגי. אבל. זה שואב אנרגיה וזמן. זה גורם למתח ולחץ ולא בטוח שזה מה שאתם רוצים וצריכים בערב השנה החדשה.
עצה שלישית: תשתפו. אם אתם מארחים בערב החג, אתם לא חייבים להרשים ולבשל הכל בעצמכם. נכון שזו גאווה אישית להגיד “אתם רואים את כל זה? אני הכנתי” אבל רוב הסיכויים שזה ישאיר אתכם מותשים וחסרי כוחות להנות מהחג עצמו. חוצמזה שתמיד כיף לטעום גם מנות מצויינות שאחרים מבשלים ואתם לא. תנו לדודה שמומחית בקובות להכין את המרק קובה המפורסם שלה, ותנו לגיסתכם שמאד אוהבת סלמון להרשים במתכון מדהים לדג. זה יהפוך את ערב החג לחוויה משפחתית וחברית שבה כולם שותפים ביצירה.
עצה רביעית ואחרונה: תהנו. תתענגו על החברותא. על האוכל. זה באמת לא חייב להיות מירוץ עכברים שבסופו אתם מרגישים מעוכים ושפוכים. הרי רק התחילה השנה…
ואחרי שאמרנו את כל זה, בואו ניגש למנות שאני מתכננת להכין לחג הזה.
דג סלמון בתנור, בחרדל דבש וטוסקנה
סלט שורשים בתיבול הברביקיו של נווה וחומץ בלסמי
עוף עם בטטה בחוויאג’ למרק ודבש
שעועית ירוקה מוקפצת עם תערובת גניש
באונטי קוקוס ואגוזי לוז
אני מוכרחה להגיד שלבחור תפריט אחד מתוך מגוון עצום של תבשילים זה ממש לא פשוט.
בחרתי בכוונה במנות שהן יחסית פשוטות להכנה ועדיין אפשר להפוך אותן לחגיגיות ומיוחדות.
כאלה שיהיו מגוונות וכל אחד יוכל למצוא את עצמו בהן
וכמובן שכל המנות שאני מכינה הן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד כך שגם אנשים שרגישים לגלוטן או נמנעים מגלוטן יכולים להנות בשולחן החג ממגוון של אפשרויות טעימות
אני מזמינה אתכם לשתף אותי בהכנות, לשאול שאלות, להתייעץ, להתלבט. אני מחכה לכם בקבוצת הפייסבוק שלי קהילת התבלינים של איילת.
הקרדיט לתמונות הוא של סופגי הצלם. גם לתמונות שאני צילמתי, פשוט כי בזכותו למדתי להשתמש נכון במצלמת הסלולאר שלי.