הבלוג של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות הבלוג
Site Logo

הבלוג של איילת

נקה קטגוריות

כריכים ואני  – זה סיפור אהבה

כריכים ואני  – זה סיפור אהבה

בחיי, שהם הופכים את החיים להרבה יותר קלים ופשוטים!
הם מתאימים לכל שעה ביום, גם כנשנוש וגם כארוחה משביעה, גם בגרסאות מלוחות וגם מתוקות, הם יכולים להיות טבעוניים, בריאים, מושחתים, פשוט אין סוף אפשרויות.

והכי אני אוהבת, לתבל אותם. כי היופי הוא שתערובות התבלינים שלנו יכולות להקפיץ כל כריך!

כשבחרתי לשנות את הרגלי התזונה שלי ולבחור לאכול כמה שפחות אוכל מעובד, נפרדתי מהמון סוגים של מאפים ולחמים.

אז, איזה כריך אפשר להכין כשאין לחם? אותי כבר שנים מלווה החביתלאפה, שממלאים בכל מה שאוהבים. המתכון נמצא כאן.

לאחרונה נתנו לקהילת המתבלות והמתבלים  שלי בפייסבוק אתגר (אגב, אתם חברים? לינק לקהילה): לשתף אותנו בגרסאות הכי טעימות שלהם לכריכים מתובלים, וקיבלנו לא מעט הצעות מעניינות. בסוף הפוסט אשתף במתכון לפסטרמה ביתית מעולה ולכריך אנטיפסטי משגע.

אז מה מרכיב כריך טעים במיוחד?

הדרך לכריכים טובים עוברת תמיד דרך אותו כלל: חומרי גלם איכותיים, טריים וטובים יניבו את הכריכים הטעימים ביותר. ותמיד נקפיד על כמה רכיבים בסיסיים: לחם טוב, ממרח, מרכיב עיקרי, ירקות טריים לתוספת קראנץ’, ולא פחות חשוב – תבלינים.

לחם או מצע שקולט את כל המילויים באהבה – כמו החביתלאפה, לחמנייה עסיסית, לחם מחמצת. אני תמיד ממליצה להשתמש בלחם איכותי וטרי שישא בגאווה את כל מה שיונח עליו.

ממרח – הממרח מעניק שכבת טעם ראשונה, מרכך את הלחם ויוצר את השילוב הטעים טעים הזה של לחם רך טבול ברוטב.

במעדנייה שלנו באתר, יש ממרחים מתקתקים יותר כמו העגבניות המיובשות וממרח הפלפלים שמעניקים לכריך טון מתקתק יותר.

ולעומת זאת הממרחים החמצמצים כמו הלימון הכבוש והטפנדים שמוסיפים לימוניות רעננה.

3a3a8379.jpg
3a3a8379.jpg

אני תמיד אוהבת להוסיף גם טחינה, גבינות שמנת או אבוקדו שנותנים עוד שכבה עסיסית לכריך.

ויש לי עוד שני רעיונות שאני בטוחה שתאהבו – ממרח ארטישוק – ששונה מכל מה שאתם מכירים ו…מחית שום שחור. שכבה עדינה של ממרח עשוי שום שחור, עם טעמי בלסמי מצומצם שילוב נדיר של חמוץ מתקתק.

מרכיב עיקרי – לכל כריך טוב יש לב. זה יכול להיות חביתה או ביצה על כלל צורותיה, דרך קציצות, טונה, גבינות, חזה עוף צלוי, פסטרמות, טופו מתובל וצלוי…אתם יודעים, האפשרויות הן אין סופיות. לאחרונה קיבלתי המלצה, להוסיף לחביתה כפית שטוחה מהקציצות של ניסים, נראה לי שזה רעיון ששווה לנסות בכריך הבא שלכם. גם ראב אל חנות, טוסקנה או המעורב של שלומי וכמובן שכל אחת מתערובות הפטריות שלנו – יהיו שדרוג מדהים לחביתת ביצים או חומוס.

As21 28
As21 28

ירקות טריים – לתוספת קראנץ’ ורעננות. תמיד כדאי לשלב בין סוג ירק עלי כמו חסה או תרד, ומשהו יותר בשרני כמו עגבנייה, פלפל או אפילו אנטי פסטי. ואפשר גם לפרוס דק ירקות שורש כמו קולורבי (בעונה), גזר, סלק וצנוניות וליהנות משילוב מענג של רכות וקריספיות.

Amk 43
Amk 43

 

תיבול–  אני יודעת שיש מי שחושבים שתיבול הוא רק בסלט, כחלק מהממרח או המרכיב העיקרי. אז יש לי בשורה בשבילכם. אפשר גם תיבול מאד עדין בכל אחד מהמרכיבים ואז – להוסיף עוד נגיעה של תיבול שתעשה את הטוויסט המעניין – לפזר קצת מהעוקצנית או ספייסי עדנה או טוסקנה או פשוט את אחד מהמלחים המתובלים – רגע לפני שסוגרים את הכריך!

***
המתכון לפסטרמה ביתית של מורן הולץ כלפון


פסטרמה ביתית
כפית מלח מתובל
שתי פרוסות לחם טרי
חסה
עגבנייה
איולי:
שן שום שחור פנינה
שן שום טרי
כף גדושה מאוד מיונז
חצי לימון סחוט
כפית שטוחה מלח שום לימוני

החמאה הירוקה של גלי לויט


ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים כף גדושה של תערובת חגיגה ירוקה. מעבירים לכלי, מחזירים למקרר ומחכים להתקשות.
מורחים את החמאה הירוקה על לחם ג’בטה, מוסיפים שני ריבועים של גבינה בולגרית, זורים מעל הגבינה את התערובת של טליה. מוסיפים ירקות אנטיפסטי שהוכנו מראש (שמן זית, מלח מתובל, על חום גבוה עד לריכוך והשחמה יפה).

ועוד כמה רעיונות מעולים שהעלו חברי הקהילה שלנו

טורטיה (ביתית או קנויה) עם חזה עוף עם תערובת קייג’ון.
כריך צבעוני ומשמח עם ממרח פסטו ומלח שום לימוני, גבינת פרומעז, סלק צלוי, בצל מוחמץ, ארוגולה ותערובת ספייסי עדנה.
ועוד שילוב מהמם של טחינה, התערובת העוקצנית, קולורבי, גזר וסלק פרוסים דק-דק, תפוח ירוק ועלי מיקרו בייבי.

ובסוף – גם טוסט הוא כריך (חמאה, גבינה צהובה ולילו ספייס זה כל מה שצריך!)…
בתיאבון לכולם!

אולי תאהב/י גם:

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

אחד הדברים שאני אוהבת לעשות בראש השנה (וביום הולדת. בתחילת שנה אזרחית חדשה), זה להכין רשימות של הדברים שהייתי רוצה שיקרו השנה. דברים שאני רוצה להוסיף לחיים שלי דברים שאני רוצה להתמיד בהם דברים שאני רוצה לעשות יותר וגם דברים שאני

קרא עוד
3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

כשהקמנו את דוכן התבלינים שלנו בשוק הפליאו בפעם הראשונה, ביקשו מאיתנו ליצור חוויה של שוק תבלינים. משהו ססגוני, מלא צבעים, ערמות של תבלינים. משהו שמזכיר את השווקים של מרוקו. אז באנו. עם קערות נרוסטה בכמה גדלים, ערמות של תבלינים, משקל,

קרא עוד
איך מחליטים איזה תבלין מתאים

איך מחליטים איזה תבלין מתאים

תבלינים הם עולם שלם של טעמים, צבעים וריחות, והם דרך נפלאה לגוון את הבישול היומיומי ולהפוך אותו למעניין, אחר וטעים. מגוון האפשרויות שנפתחות כשמשתמשים בתבלינים הוא עצום ואינסופי. החל משימוש בסיסי בשניים שלושה תבלינים, דרך שילובים מעניינים של כמה טעמים

קרא עוד
5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח
01.01.1970

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

אחד הדברים שאני אוהבת לעשות בראש השנה (וביום הולדת. בתחילת שנה אזרחית חדשה), זה להכין רשימות של הדברים שהייתי רוצה שיקרו השנה. דברים שאני רוצה להוסיף לחיים שלי דברים שאני רוצה להתמיד בהם דברים שאני רוצה לעשות יותר וגם דברים שאני

קרא עוד
3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים
01.01.1970

3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

כשהקמנו את דוכן התבלינים שלנו בשוק הפליאו בפעם הראשונה, ביקשו מאיתנו ליצור חוויה של שוק תבלינים. משהו ססגוני, מלא צבעים, ערמות של תבלינים. משהו שמזכיר את השווקים של מרוקו. אז באנו. עם קערות נרוסטה בכמה גדלים, ערמות של תבלינים, משקל,

קרא עוד
איך מחליטים איזה תבלין מתאים
01.01.1970

איך מחליטים איזה תבלין מתאים

תבלינים הם עולם שלם של טעמים, צבעים וריחות, והם דרך נפלאה לגוון את הבישול היומיומי ולהפוך אותו למעניין, אחר וטעים. מגוון האפשרויות שנפתחות כשמשתמשים בתבלינים הוא עצום ואינסופי. החל משימוש בסיסי בשניים שלושה תבלינים, דרך שילובים מעניינים של כמה טעמים

קרא עוד

כתיבת תגובה

כל מה שרציתם לדעת על תבלינים, מתכונים והטבות, מחכה לכם בהרשמה לניוזלטר שלנו