שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח
דברו איתנו

איך מכינים ארוחה מתובלת לילדים

אתם יודעים מה הכי מצחיק אותי?
שיש לי עסק לתבלינים. שכל מה שאני עושה בו זה ללמד אנשים איך להפוך את האוכל שלהם טעים יותר ואת הבישול לפשוט יותר בעזרת תערובות תבלינים ובסוף….יצאה לי ילדה שלא אוהבת תבלינים.

אולי בכלל הייתי צריכה לקרוא לפוסט הזה: 50 דרכים לתבל ארוחות לילדים בלי שהם ירגישו שיש תבלינים.
בעודי ממציאה עוד ועוד דרכים לתבל את האוכל בלי ששי תתפוס אותי על חם, אני מקבלת בווטצאפ תמונה של הבן של אמנון, אוכל טוסקנה בכפית…..

אתם מבינים את האבסורד? לי יש ילדה שאם היא רק תראה גרגר של חרדל או פיסה של בזיליקום היא תצרח עד לב השמיים, יש ילדים שתבלינים זו ארוחת הערב שלהם…לכו תבינו.

אז עם המטען הזה, עם שקית מלאת תבלינים ועוד דברים טעימים ועם סופגי הצלם, הגעתי לשרון גולן, שכותבת בלוג על אוכל לקטנטנים, כדי לדבר על ילדים, פליאו, תבלינים (לא בהכרח בסדר הזה) ועל הדרך גם לבשל ארוחת צהריים לילדים (גם גדולים). לינק לבלוג של שרון יש כאן.

שרון היא אמא ל 3 שפתחה את הבלוג כדי לשתף את בארוחות שהיא מבשלת לילדים שלה וברצון להתאים אוכל של גדולים לקטנטנים ולהראות שאפשר ליצור ארוחות בריאות במאמץ מזערי.

התחלנו בשיחה כללית על פליאו, ומה זה בכלל פליאו (נו….הדיאטה הזו, שאוכלים בה רק בשר…? – הנה הקישור לפוסט שאומר מה זה כן ומה זה לא ממש כאן.) ועל המקום של התבלינים בתזונת הפליאו

למעשה, כשעוברים לתזונה נקייה מגלוטן, מסוכרים, מעמילנים, מחומרים משמרים, משמנים מזוככים, גם מדף התבלינים משתנה. כל הרטבים המוכנים שהיינו רגילים להשתמש בהם מפנים את מקומם, יחד עם הצ'ילי המתוק, הקטשופ הקנוי, רוטב הסויה ורוטב הברביקיו. וכל התבלינים עוברים סינון קפדני.

הרעיון שאותו אני גם מאד משתדלת להעביר לבנות שלי זה לפתח מודעות למה מכיל האוכל שאנחנו אוכלים. עד כמה אנחנו מזהים את המרכיבים, עד כמה אנחנו יודעים מה כל דבר מכיל ועד כמה זה באמת אוכל אמיתי.

mutti היא דוגמא לאחד ממותגי רסקי העגבניות שמכילים עגבניות בלבד.

הסיבה שאני כל כך אוהבת תערובות תבלינים היא דווקא בגלל שבעולם הכל כך אינטנסיבי שאנחנו חיים בו, כשאנחנו צריכים להיות גם הורים, גם בני זוג, גם מפרנסים, גם אנשים עם זמן פנוי לעצמנו – בישול הולך ותופס פחות ופחות מקום בסדר היום שלנו.

ואז חלקנו עוברים לאוכל מוכן, לאכול הרבה בחוץ, לאכול אוכל אינסטנט. תערובות תבלינים הופכות את הבישול לפשוט וקל.

כל מה שצריך זו תערובת תבלינים אחת, חומר גלם שילדים אוהבים כמו בשר טחון, שניצל, תפוחי אדמה או פסטה ואנחנו מסודרים.

ככה בדיוק נראתה הארוחה עם שרון.

בתוך קצת יותר משעה הכנו ארוחה שהיו בה 3 מנות בשריות, תוספת, סלט ומטבל טחינה.

*** את הזוית של שרון על המפגש שלנו, תוכלו לקרוא כאן

אחת השאלות שאני נשאלת תמיד זה אם הבנות שלי הן גם פליאו. ואיך הבית שלי מתנהל. ושווה לחכות לפוסט שאכתוב על זה. בנתיים אגיד שהילדות שלי אוכלות בדיוק את אותו האוכל שאנחנו אוכלים.

ובאמת זה היה אחד הנושאים לשיחה עם שרון. שרון העלתה נקודה מעניינת, שמשום מה במסעדות ובאירועים מקפידים ליצור ארוחות מיוחדות לילדים, אבל בדר"כ הן מבוססות מנות מטוגנות בשמן עמוק והמון סוכר. בעוד שבבית, אנחנו מכינים לילדים שלנו ארוחה שמתאימה לכולם ונדיר שנבשל מנות נפרדות לילדים ולמבוגרים. כי בסופו של יום, אנחנו מהווים את הדוגמא האישית בכל מה שקשור לתזונה, עבור הילדים שלנו.
מזה למעשה נולדה המחוייבות שלה להנגיש לכמה שיותר הורים, אפשרויות בישול פשוטות, מעניינות ומגוונות לקטנטנים. ומכאן החיבור שלנו היה כל כך טבעי.

אז מה הכנו יחד שרון ואני?
את כל המנות שרון בחרה אחרי סקר שעשתה בקרב הקוראים שלה, מה הן המנות האהובות על ילדים.

  • בולונז מבשר טחון טרי שהיה הרוטב לספגטי (רגיל) ואטריות אורז (לנמנעים מגלוטן). 
  • שתי מנות מעוף עם תיבול זהה ותוצאה שונה: שניצלים, ועוף מוקפץ
  • תפוחי אדמה ובטטה צלויים בתנור (להלן הצ'יפס)
  • סלט ירקות וטחינה מתובלת.


אני מצרפת כאן שני מתכונים לדוגמא

את שאר המנות תוכלו למצוא במחברת המתכונים שלי

רוטב בולונז עשיר

את הבולונז כדאי לבשל על אש קטנה למשך כמה שיותר זמן כדי לתת לטעמים להיות עמוקים. אבל גם חצי שעה כשהזמן קצר, יספיק כדי להפיק רוטב שילדים אוהבים. חיתוך הירקות הוא בהתאם לכמה הילדים אוהבים לראות את הירקות בתבשיל. אצלי – אני פשוט מרסקת או טוחנת כדי לקבל את הטעם בלי שיהיו "חתיכות".

מה צריך?

½ בשר טחון טרי (אני אוהבת לטחון שפונדרה וצוואר או מכסה אנטריקוט)
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים קצוצים דק
¼ כוס שמן זית איכותי
1 כפית מלח מתובל
1 כף תערובת ונציה
1 כף תערובת הקייג'ון של איילת
1 פחית עגבניות מרוסקות (אני מעדיפה להשתמש ב MUTTI כי הם נטו עגבניות)
1 קופסא קטנה רסק עגבניות (אפשר של MUTTI או PETTI שוב, בשני המותגים מדובר בעגבניות נטו)

מה עושים עם זה?
1. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שמזהיב

2. מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו עד שמעט מתרכך

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא משנה את הצבע לגמרי לאפרפר/חום

4. מוסיפים תבלינים, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות

5. מערבבים, מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל לפחות חצי שעה עד שעה. אפשר להוסיף מעט נוזלים כמו מים או ציר בקר

6. טועמים, ומתקנים תיבול. אם לילדים לא מפריעות "חתיכות ירוקות" אפשר להוסיף לפני ההגשה פטרוזיליה ירוקה קצוצה.

תפוחי אדמה ובטטה צלויים בתנור

במקום לטגן צ'יפס בתועפות שמן, חותכים לקוביות, מפזרים תבלינים ושמן ואופים בתנור עד שמתקבלות קוביות קארנצ'יות מלאות טעמים.

מה צריך?
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות תערובת הקייג'ון של איילת (גם תערובת הציידים תתאים כאן לילדים שלא פוחדים מרוזמרין)
1 כף מלח מתובל
½ כוס שמן זית

מה עושים עם זה?

1. מחממים תנור ל 200 מעלות

2. מפזרים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה בתבנית עם נייר אפייה

3. מוסיפים תבלינים ושמן זית

4. מערבבים היטב

5. מעבירים לתנור ואופים כשעה –שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים זהובים וקראנ'צים

דיברנו לא מעט, צילמנו, למדנו, ותוך כדי גם בישלנו.
זה היה פשוט, זה היה די מהיר ויצאה ארוחה ממש טעימה שקצרה תשבוחות מכל הילדים שבחבורה. גם אלה שפגשו לראשונה אוכל על טהרת הפליאו.

בסוף גם שטפתי כלים…..

הקרדיט לצילומים הוא כמובן לסופגי הצלם

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות