הבלוג של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות הבלוג
Site Logo

הבלוג של איילת

נקה קטגוריות

איזה תבלין מתאים למנה

איזה תבלין מתאים למנה

אנשים כותבים לי ושואלים אותי שוב ושוב – תגידי, מה עושים עם תערובת גניש חוץ מלשים אותה בחביתות? למה עוד היא מתאימה?
או – אני מכינה בולונז, איזו תערובת הכי תתאים לשם? (כל מה שיתאים לקציצות ולרוטב אדום)
וגם שיחות שיש לי עם לקוחות שיש להם את התערובות בבית וברגע האמת, בזמן הבישולים, הם לא ממש יודעים איזו תערובת מתאימה למה ואז או שהם מוותרים או שהם פשוט חוזרים למוכר ולידוע.

ואני שממש משתדלת להיות קשובה, הכנתי טבלה.
השתדלתי לשים בה את כל התבשילים וחומרי הגלם שעלו בדעתי ואני בטוחה שיש עוד המון שלא הוספתי.
התרכזתי בתערובות התבלינים אבל בהחלט אפשר ליצור טבלה כזו גם לתבלינים שלמים או טחונים.
וכדי שיהיה מעניין השתמשתי בצבעים וסימנתי תחת כל מנה, איזה תערובת מתאימה לה. או לכל תערובת – באיזו מנה היא תתאים.

עכשיו אני מקווה שכבר קצת הספקתם להכיר אותי שאני מאלה שאוהבים לצאת מהקופסא.
ואני מבינה שכשזה מגיע לתבלינים (כמו בתחומים אחרים בחיים) זה דורש תרגול ומיומנות.
זה לא מובן מאליו לקחת את התבלין שווארמה או הקציצות של ניסים ולצאת מהקופסא של שווארמה או קציצות ולנסות את התערובת נניח עם ירקות שורש בתנור, או עם עוף שלם על הגריל.

בשביל זה הטבלה. תשתמשו בה. (מצרפת לכם דוגמא של חלק מהטבלה שתמצאו בקישור)

אבל בשבילי, תעשו עוד תרגיל אחד, כל פעם כשאתם ניגשים לבשל.
קחו את הקופסא של תערובת התבלינים.
תקראו את המרכיבים. תעצמו עיניים ותדמיינו איזה אוכל המרכיבים האלה מזכירים לכם. איזה חשק זה מעלה בכם? לאכול מה?
ועכשיו תעשו עוד צעד
תפתחו את הקופסא ותרחרחו את התערובת.
פעם. ועוד פעם. ואם צריך אז גם פעם שלישית. תתעמקו בריחות. תרגישו אותם. אפילו תטעמו על קצה האצבע את התערובת.
תעצמו עיניים ותחשבו – איזה אוכל הריח הזה מזכיר לכם? מה בא לכם לאכול עכשיו, אחרי שהרחתם?
לשם בדיוק התערובת הזו מתאימה!
למקום שבו נמצאים הריחות, הטעמים והזכרונות שלכם.

ואם אתם רוצים שאוסיף מנות, שאוסיף התאמות – כיתבו לי ואעדכן את הטבלה (וכמובן אתן קרדיט 🙂

אולי תאהב/י גם:

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

אחד הדברים שאני אוהבת לעשות בראש השנה (וביום הולדת. בתחילת שנה אזרחית חדשה), זה להכין רשימות של הדברים שהייתי רוצה שיקרו השנה. דברים שאני רוצה להוסיף לחיים שלי דברים שאני רוצה להתמיד בהם דברים שאני רוצה לעשות יותר וגם דברים שאני

קרא עוד
3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

כשהקמנו את דוכן התבלינים שלנו בשוק הפליאו בפעם הראשונה, ביקשו מאיתנו ליצור חוויה של שוק תבלינים. משהו ססגוני, מלא צבעים, ערמות של תבלינים. משהו שמזכיר את השווקים של מרוקו. אז באנו. עם קערות נרוסטה בכמה גדלים, ערמות של תבלינים, משקל,

קרא עוד
איך מחליטים איזה תבלין מתאים

איך מחליטים איזה תבלין מתאים

תבלינים הם עולם שלם של טעמים, צבעים וריחות, והם דרך נפלאה לגוון את הבישול היומיומי ולהפוך אותו למעניין, אחר וטעים. מגוון האפשרויות שנפתחות כשמשתמשים בתבלינים הוא עצום ואינסופי. החל משימוש בסיסי בשניים שלושה תבלינים, דרך שילובים מעניינים של כמה טעמים

קרא עוד
5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח
07.03.2018

5 טיפים לתכנון ארוחות שגם מצליח

אחד הדברים שאני אוהבת לעשות בראש השנה (וביום הולדת. בתחילת שנה אזרחית חדשה), זה להכין רשימות של הדברים שהייתי רוצה שיקרו השנה. דברים שאני רוצה להוסיף לחיים שלי דברים שאני רוצה להתמיד בהם דברים שאני רוצה לעשות יותר וגם דברים שאני

קרא עוד
3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים
07.03.2018

3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

כשהקמנו את דוכן התבלינים שלנו בשוק הפליאו בפעם הראשונה, ביקשו מאיתנו ליצור חוויה של שוק תבלינים. משהו ססגוני, מלא צבעים, ערמות של תבלינים. משהו שמזכיר את השווקים של מרוקו. אז באנו. עם קערות נרוסטה בכמה גדלים, ערמות של תבלינים, משקל,

קרא עוד
איך מחליטים איזה תבלין מתאים
07.03.2018

איך מחליטים איזה תבלין מתאים

תבלינים הם עולם שלם של טעמים, צבעים וריחות, והם דרך נפלאה לגוון את הבישול היומיומי ולהפוך אותו למעניין, אחר וטעים. מגוון האפשרויות שנפתחות כשמשתמשים בתבלינים הוא עצום ואינסופי. החל משימוש בסיסי בשניים שלושה תבלינים, דרך שילובים מעניינים של כמה טעמים

קרא עוד

כתיבת תגובה

כל מה שרציתם לדעת על תבלינים, מתכונים והטבות, מחכה לכם בהרשמה לניוזלטר שלנו